КЛУБ „АРГОНАВТИКА”

Общество на новите аргонавти

КЛУБ „АРГОНАВТИКА”

Сдружение „Академия Орфика” периодично организира пътувания до древни тракийски светилища за участие във възстановки на древните тракийски обреди на сътворението, заедно с презентации на археологически открития и резултати от интердисциплинарни изследвания на българското културно наследство. Академията провежда и лекции на експерти в свещените традиции, познание и култ-ур-а на древните ни предци.

Тракия е късче от Рая–Древната земя, населявана в митични времена от богове и херои, родила и отгледала най-първата човешка цивилизация. В нейнита приказна природа, хилядолетна история и свещени народни обичаи, се срещат минало и бъдеще, оживяват и се сбъдват най-съкровени желания и копнежи. Нейната територия е осеяна с артефакти и светилища от предпотопната цивилизация, запечатали тайните на Еноховото знание и заветните закони на легендарния Ной и праотеца на храмовото богослужение – Орфей.

Видео

Събитие

Еньовден – по стъпките на посветените

В една поредица от пътешествия в тайните на Древна Тракия, Академия Орфика ви кани на Еньовден /23–24 юни/, да участвате по стъпките на посветените във възстановените мистерии и свещени ритуали на най-древната религия и нейните мегалитни светилища, заедно с въведителни и разяснителни лекции, запознаващи ни с технологиите на праисторическата цивилизация и тяхното научно обяснение и приложение днес. Еньовден е един от най-древните празници в българския фолклор, чиито корени са в предисторическата епоха на митологичното време, в свят, обитаван от богове и херои на Тракийския Епос. Празникът е наречен на Йоан/Иван/Еньо /Яне/, все имена производни на библейския Енох, известен в древен Египет като Ани. На този ден стихиите на земята и небето се срещат в древни сказания и мистерии, отразени в мистичните ритуали на българските обреди, там където се преплитат магичното и реалното в една божествена симфония

Места на събитието: „ХАРМАН КАЯ” – Небесна Врата на земята. „ТАТУЛ”– Легендарното светилище на Орфей и неговия Оракул.

Пътуване и настаняване

Места на събитието

ХАРМАН КАЯ – Небесна Врата на земята.

ТАТУЛ – Легендарното светилище на Орфей и неговия Оракул.

Дати на събитието: 23-24.06.2018г. /събота и неделя/

Цени:

*Цена с организиран транспорт: 130 лв.

Цената включва: Настаняване на 23.06 /нощувка със закуска/ в хотелски комплекс MG Момчилград /http://www.hijatamg.com /, посещение на светилищата – ХАРМАН КАЯ и ТАТУЛ и участие в подготвени от „Академия Орфика“ лекция и ритуална възстановка, организиран транспорт с автобус за датите 23.06 и 24.06 – София – Момчилград – Харман кая -Татул – София.

*Цена без организиран транспорт: 85 лв.

Цената включва: Настаняване на 23.06 /нощувка със закуска/ в хотелски комплекс MG Момчилград, /http://www.hijatamg.com /, посещение на светилищата – ХАРМАН КАЯ и ТАТУЛ и участие в подготвени от „Академия Орфика“ лекция и ритуална възстановка. Забележка: собствен транспорт – всеки се придвижва до мястото на събитието с личен транспорт.

* Заплащането на цената е с благотворителна цел, като сумата надвишаваща преките разходи, ще бъде изразходвана за подпомагане по-нататъшните изследвания и възстановки на българската древност.

23.06.2018г. /събота/

– Настаняване в хотел MG Момчилград, гр. Момчилград /до 12ч./
– Възможност за обяд (не е включен в цената) в ресторанта на хотела или почивка /по избор/.
– Посещение на тракийския култов комплекс ХАРМАН КАЯ заедно с подготвена програма.
– Вечеря (не е включена в цената) в ресторанта на хотела.
– Свободно време и нощувка.

24.06.2018г. /неделя/

– Закуска (включена в цената)
– Посещение на тракийското светилище ТАТУЛ с подготвена програма.
– Възможност за обяд (не е включен в цената) или кратка почивка по избор.
– Отпътуване.

Забележка: Организаторът си запазва правото за промени в програмата.

Моля, заявете вашите предпочитания в следната регистрационна форма – ТУК

За запитвания и резервации относно събитието, обърнете се към координаторите:

Симона Колева – e-mail: simona.v.doneva@gmail.com, телефон: 0885 204 111
Десислава Георгиева – e-mail: desi.georgieva@abv.bg, телефон: 0894 392 663

ОСТАНЕТЕ ИНФОРМИРАНИ

Абонирай се

Абонирайте се за нашия е-бюлетин за да се информирате за следващи събития, проекти и новини.