Проекти

Дейността на Академия Орфика е многоизмерна, многоспектърна и дългосрочна.

Академия Орфика е Творческа „Работилница”, в която се съчетават отделните жанрове и форми в културата и изкуството, като носители на висшите идеи и реалности, чиито корени са в самото естество на нашето съществуване, като екзистенциални съдържания култивиращи, облагородяващи и осмислящи пространството и времето. Обществените и социални потребности изискват да бъдат удовлетворени непреходните и съкровени копнежи на човека за Красота, Истина и вътрешна Светлина.

Фестивал Тракийски Мистерии

Двудневният Фестивал Тракийски Мистерии 2021 се проведе в Несебър на 26 и 27 август 2021 година. При огромен интерес от страна на дългогодишните фенове на “Тракийска Мистерийна драма“ и на продукциите на Академия Орфика, една митична епоха оживя в завладяващата атмосфера на Стария град.

Мистерия на Тракийския Херос

Мистерията на Тракийския Херос ни въвежда в свещеното пространство на тракийските Знамения, чрез въздействащата симбиоза на автентична музика, хореография и слово.

Творчески ателиета

За по-пълноценното преживяване и съучастие в действията на възстановките, които Фестивал Тракийски Мистерии ще осъществи, се изисква също такава подготовка и ателиетата към фестивала спомагат за потапянето в света на древните и как те са гледали на своя живот, бит и култура.

Тракийска мистерийна драма

Според Тракийската традиция, по време на древните тракийски празници и фестивали са се изпълнявали Мистериите на Сътворението на горната, средната и долната земя чрез Божественото Слово, Неговото раждане, Жертва и победоносно Възкресение…

Школа по Орфиконика

Ако желаете да участвате в бъдещите възстановки с автентична хореография и оригинална музика на древната Тракийска мистерийна култура, ако искате да изживеете Красотата и Силата в наследството на древните ни предци, елате и станете част от Домът на ОРФИКОНИКАТА…

Клуб Аргонавтика

Сдружение „Академия Орфика” периодично организира пътувания до древни тракийски светилища за участие във възстановки на древните тракийски обреди на сътворението, заедно с презентации на археологически открития и резултати от интердисциплинарни изследвания на българското културно наследство.

Интерактивен спектакъл Конници

Една х(й)ерофания от отвъдните брегове на горната земя. Интерактивен спектакъл с оригинална авторска музика и хореография. Със специалното участие на Венцислав Василев, Елица Александрова и Арт – формация на Академия Орфика.

Тракийският орфизъм 1 – за напреднали

Всред технологичната пустиня на нашето съвремие , във времената на екзистенциална бедност и посредственост, авторът препоръчва нетленното съкровище на дедите ни. Книгата разкрива уникалното, автентично съдържание на нашия фолклор и неговите духовни корени в световното наследство на Тракия…

Исоти – албум на Арт-Формация Орфика

Академия Орфика е издател на албума Исоти в изпълнение на Арт-Формация Орфика.

Тракийска Мистерийна Драма – филмът

Филмът „Тракийска Мистерийна Драма“ е направен от документални кадри, заснети на живо по време на фестивали на Тракийската култура в България.