Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Тракийска Мистерийна Драма

май 4, 2019 @ 19:00 - 20:00

15лв.
Тракийски Мистерии - 04.05.2019

На 04 май 2019, събота, от 19.00 часа в Централен Военен Клуб – София, Концертна Зала Академия Орфика ще представи интерактивния спектакъл “Тракийска Мистерийна Драма” – възстановка на древните тракийски тържества с автентична хореография и оригинална музика на арт-формация “Орфика”. Билетите се разпространяват в мрежата на eventim.

В светлината на великденския празник заповядайте за едно неповторимо по рода си преживяване, извиращо от Орфическия Опус и древното изкуство, имащо силата да вдъхнови трансформацията на човешката природа и възкресяването на Жизнените потенциали в човека. Тракийската Мистерийна Драма стъпва върху тази изначална концепция. В центъра е Богът Слово и разпростирането на Неговата подредба чрез победата на Светлината над тъмнината и извисяването на Живота над смъртта. Отличаващото качество на Мистерийната Драма се състои в преоткриването на Тракийското творчество и древните орфически концепции и актуализиране на първообразите им в света на съвременния човек чрез музика и танц.

От 2006 год. „Академия Орфика“ е осъществила над 30 възстановки на древни български обичаи и обреди, включително и по свети места на България. Филмът „Тракийска Мистерийна Драма“ има публика в цял свят, а части от филмовата продукция се използват за представянето на българското културно наследство от неправителствени организации, дипломатически мисии и културни институти.

За повече информация следете фейсбук страниците Тракийска Мистерийна Драма и Академия Орфика.

twitter: @ThracianMystery #bogaricustoms

Details

Date:
май 4, 2019
Time:
19:00 - 20:00
Cost:
15лв.
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/ThracianMysteryDrama/

Venue

Централен Военен Клуб, Концертна зала
бул. Цар Освободител 7
София, Bulgaria
Phone
02 988 17 46

Organizer

Академия Орфика
Email
office@academiaorphica.org
View Organizer Website