Благотворително Събитие “Да помогнем на Българското Семейство“

Зарежда Събития
Тракийска Мистерийна Драма банер

Благотворително Събитие “Да помогнем на Българското Семейство“

бул. Шипченски проход 2
декември 16, 2017 @ 19:00 - 20:00
10лв.
  • Това събитие е минало събитие.

Тракийска Мистерийна Драма - Благотворително събитие - Да помогнем на Българското Семейство!

Тракийска Мистерийна Драма е интерактивен спектакъл – възстановка на древните тракийски тържества с автентична хореография и оригинална музика на арт-формация „Орфика”.

Благотворително Събитие – “Да помогнем на Българското Семейство“:

Всички средства от билети и дарения ще бъдат използвани за организиране, осигуряване и осъществяване, в полза на български семейства в затруднено положение, на Коледна Трапеза, заедно със съпътстващите я народни обреди, обичаи и дарове. Всяко отделно семейство в интимна домашна среда ще изживее неповторими мигове в атмосферата на коледния празник, с фолклорни възстановки с участието на арт-формация „Еподе”

Събирателният фонд ще бъде контролиран, управляван и отчитан надлежно по законовия ред от „Академия Орфика” – Сдружение, регистрирано в обществена полза, в списъка на неправителствените организации и меценати към Министерство на Културата. Като гарант за изразходване на дарените средства за декларираната в благотворителната кампания цел, Сдружението изготвя описателен и финансов отчет. Остатъкът от събраните средства ще бъде отчетен и впоследствие изразходван за други празнични трапези за бедстващи семейства от новия календарен цикъл за 2018 год., като продължение и изпълнение на благотворителната инициатива.

От 2006 год. „Академия Орфика“ е осъществила над 30 възстановки на древни български обичаи и обреди, включително и по свети места на България. Филмът „Тракийска Мистерийна Драма“ има публика в цял свят, а части от филмовата продукция се използват за представянето на българското културно наследство от неправителствени организации, дипломатически мисии и културни институти.

Билети в мрежата на Eventim и Ticketpro.

Детайли

Дата: декември 16, 2017
Час: 19:00 - 20:00
Цена: 10лв.
Събитие КатегорияТракийски мистерии

Място

Място на провеждане: Зала Универсиада
Адрес: бул. Шипченски проход 2
София, Bulgaria
Уебсайт: http://universiada-bg.com

Организатор

Организатор: Академия Орфика
Имейл:
Уебсайт: academiaorphica.org