Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Фестивал Тракийски Мистерии 26-27 Август 2021, Старият Град, Несебър

август 26, 2021 @ 20:30 - август 27, 2021 @ 23:30

Свещена Тракия е земята, в която миналото съществува като паралелна реалност на настоящето и бъдещето. Свят, в който мистериите на призоваването отварят входа към измерението на побеждаващите хероси, пазители на орфическите тайнства, съхранени от времето преди свещената Красота да се профанизира до маскараден театър.

 

Програмата на фестивала включва:

 

▪️ Интерактивен спектакъл „Мистерия на Тракийския Херос“ – 26.08 в 21:30 – Старата Митрополия „Света София“, Старият Град, Несебър
▪️ Интерактивен спектакъл „Тракийска Мистерийна Драма“ – 27.08 в 21:30 часа в Античен Амфитеатър, Старият Град, Несебър
▪️“Свещеният Език на Траките и Неговата Сила за Човека Днес“ – лекция на Институт по Т-Наука – 26 август – 19:30ч в Марина Несебър, ул. Монсеньор Анджело Ронкали 6, Вход Свободен. Информация за лекторите
▪️ Изложба „Тракийски Мистерии“ – дигитален артист: Диляна Ангелова

▫️ На 26.08 в 20:30 – 22:30 – Старата Митрополия „Света София“, Старият Град, Несебър
▫️ На 27.08 в 19:30 – 22:30 в Античен Амфитеатър, Старият Град, Несебър

▪️ Още събития и активности, които ще бъдат добавени към програмата на фестивала

 
Повече информация за фестивала и програмата, можете да намерите във Facebook страницата на фестивала.

Билети в мрежата на Eventim и на място.

Събитието се осъществява с медийната подкрепа на flagman.bg

Тракийска Мистерийна Драма – интерактивен спектакъл – възстановка на древните тракийски тържества с автентична хореография и оригинална музика на арт-формация „Орфика”. Тази оригинална и новаторска продукция няма аналог. Тя е вдъхновена от множеството научни открития и артефакти, свързани с Древната тракийска цивилизация по нашите земи. Отличаващото качество на Мистерийната Драма се състои в преоткриването на Тракийското творчество и древните орфически концепции и актуализиране на първообразите им в света на съвременния човек чрез музика и танц.
Спектакълът е филмиран и тиражиран на DVD през 2006 година, като в последните 15 години „Академия Орфика“ е осъществила над 30 възстановки на древни български обичаи и обреди, включително и по свети места на България, както и регулярно в зали, позволяващи интерактивни формати, като Централен Военен Клуб – София, Национален Дворец на Децата – София и зала „Универсиада“, София. Филмът „Тракийска Мистерийна Драма“ има публика в цял свят, а части от филмовата продукция се използват за представянето на българското културно наследство от неправителствени организации, дипломатически мисии и културни институти.

 

Мистерия на Тракийския Херос: проектът на Академия Орфика „Мистерия на Тракийския Херос“ бе осъществен за първи път в гр. Казанлък, Тракийска могила „Шушманец“, на местния летен тракийски фестивал по покана и със съдействието на Община Казанлък през 2019.
„Мистерия на Тракийския Херос“ представя зрелищно присъствието и мощите на Царя-жрец, явени в неговите инсигнии и въоръжение, чрез които продължава невидимо да осъществява своите функции на покровител и ходатай за народа си.

 

Изложба „Тракийски Мистерии“ – дигитален артист: Диляна Ангелова

Детайли

Начало:
август 26, 2021 @ 20:30
Край:
август 27, 2021 @ 23:30
Категория за Събитие:
Уебсайт:
https://www.eventim.bg/bg/bileti/festival-trakiyski-misterii-nesebr-antichen-teatr-567923/event.html

Организатор

Академия Орфика
Имейл:
office@academiaorphica.org
View Организатор Website

Място

Стария град, Несебър
Несебър, Bulgaria + Google Map
View Място Website