КЛУБ „АРГОНАВТИКА”

Общество на новите аргонавти

Сдружение „Академия Орфика” периодично организира пътувания до древни тракийски светилища за участие във възстановки на древните тракийски обреди на сътворението, заедно с презентации на археологически открития и резултати от интердисциплинарни изследвания на българското културно наследство. Академията провежда и лекции на експерти в свещените традиции, познание и култ-ур-а на древните ни предци.

Тракия е късче от Рая–Древната земя, населявана в митични времена от богове и херои, родила и отгледала най-първата човешка цивилизация. В нейнита приказна природа, хилядолетна история и свещени народни обичаи, се срещат минало и бъдеще, оживяват и се сбъдват най-съкровени желания и копнежи. Нейната територия е осеяна с артефакти и светилища от предпотопната цивилизация, запечатали тайните на Еноховото знание и заветните закони на легендарния Ной и праотеца на храмовото богослужение – Орфей.

ВИДЕО

Събитие, организирано от Клуба на Аргонавтите:

Еньовден – по стъпките на посветените

В една поредица от пътешествия в тайните на Древна Тракия, Академия Орфика ви кани на Еньовден /23–24 юни/, да участвате по стъпките на посветените във възстановените мистерии и свещени ритуали на най-древната религия и нейните мегалитни светилища, заедно с въведителни и разяснителни лекции, запознаващи ни с технологиите на праисторическата цивилизация и тяхното научно обяснение и приложение днес. Еньовден е един от най-древните празници в българския фолклор, чиито корени са в предисторическата епоха на митологичното време, в свят, обитаван от богове и херои на Тракийския Епос. Празникът е наречен на Йоан/Иван/Еньо /Яне/, все имена производни на библейския Енох, известен в древен Египет като Ани. На този ден стихиите на земята и небето се срещат в древни сказания и мистерии, отразени в мистичните ритуали на българските обреди, там където се преплитат магичното и реалното в една божествена симфония

Места на събитието: „ХАРМАН КАЯ” – Небесна Врата на земята. „ТАТУЛ”– Легендарното светилище на Орфей и неговия Оракул.