Древнотракийски Еньовден

Home / Древнотракийски Еньовден

Древнотракийски Еньовден

В една поредица от пътешествия в тайните на Древна Тракия, Академия Орфика ви кани на Еньовден /23–24 юни/, да участвате по стъпките на посветените във възстановените мистерии и свещени ритуали на най-древната религия и нейните мегалитни светилища, заедно с въведителни и разяснителни лекции, запознаващи ни с технологиите на праисторическата цивилизация и тяхното научно обяснение и приложение днес.

Еньовден е един от най-древните празници в българския фолклор, чиито корени са в предисторическата епоха на митологичното време, в свят, обитаван от богове и херои на Тракийския Епос. Празникът е наречен на Йоан/Иван/Еньо /Яне/, все имена производни на библейския Енох, известен в древен Египет като Ани. На този ден стихиите на земята и небето се срещат в древни сказания и мистерии, отразени в мистичните ритуали на българските обреди, там където се преплитат магичното и реалното в една божествена симфония.

Видео

Места на събитието:

„ХАРМАН КАЯ” – Небесна Врата на земята.
„ТАТУЛ”– Легендарното светилище на Орфей и неговия Оракул.

Цени:

Цена с организиран транспорт: 130 лв.

Цената включва: Настаняване на 23.06 /нощувка със закуска/ в хотелски комплекс MG Момчилград, посещение на светилищата – ХАРМАН КАЯ и ТАТУЛ и участие в подготвени от „Академия Орфика“ лекция и ритуална възстановка, организиран транспорт с автобус за датите 23.06 и 24.06 – София – Момчилград – Харман кая -Татул – София.

Цена без организиран транспорт: 85 лв.

Цената включва: Настаняване на 23.06 /нощувка със закуска/ в хотелски комплекс MG Момчилград, посещение на светилищата – ХАРМАН КАЯ и ТАТУЛ и участие в подготвени от „Академия Орфика“ лекция и ритуална възстановка,
Забележка: собствен транспорт – всеки се придвижва до мястото на събитието с личен транспорт.

* Заплащането на цената е с благотворителна цел, като сумата надвишаваща преките разходи, ще бъде изразходвана за подпомагане по-нататъшните изследвания и възстановки на българската древност.

Регистрационна форма

[Form id=“1″]

Заплащането става по банков път на посочената банкова сметка:
IBAN BG29STSA93000024925367,
Титуляр:  Академия Орфика

Или на следния ЛИНК В EPAY.BG – ВИЖ ТУК.

Десислава Георгиева,
имейл: desi.georgieva@abv.bg | телефон: 0894 392 663