Клуб Аргонавти

Общество на новите аргонавти

Издателството „Хиксев“ ЕООД, в партньорство със сдружение Академия Орфика, периодично организира пътувания до древни тракийски светилища за участие във възстановки на древните тракийски обреди на сътворението, заедно с презентации на археологически открития и резултати от интердисциплинарни изследвания на българското културно наследство. Академията провежда и лекции на експерти в свещените традиции, познание и култ-ур-а на древните ни предци.

Тракия е късче от Рая–Древната земя, населявана в митични времена от богове и херои, родила и отгледала най-първата човешка цивилизация. В нейнита приказна природа, хилядолетна история и свещени народни обичаи, се срещат минало и бъдеще, оживяват и се сбъдват най-съкровени желания и копнежи. Нейната територия е осеяна с артефакти и светилища от предпотопната цивилизация, запечатали тайните на Еноховото знание и заветните закони на легендарния Ной и праотеца на храмовото богослужение – Орфей.

Проект Аргонавти

Клуб Аргонавти

Клуб Аргонавти (към Издателство Хиксев (ООД)) съвместно с Академия Орфика организира възстановки на великите тайнства извършвани от предците ни в древните мегалитни светилища из цялата страна, заедно с групи от местни доброволни сътрудници – изследователи на локалните обекти от сакралните съоръжения по нашите земи. Освен с информация, снимков материал и съхранени легенди и поверия, очакваме желаещите да участват в проекта, да ни поканят за възстановки на местни обичаи и древни обреди на терен (мегалити, оброчища и др. свети места). Организираме смесени екипи от наши специалисти и експерти заедно с местни изследователи и ентусиасти, които да ни съдействат в преоткриването и приложението на Древното познание. Очакваме вашите предложения за местата (като свещена територия) и времето на случване – по слънчевия цикъл, по други народни и църковни празници или дори без специални дни (сроковете и датите за случване могат да бъдат и съвсем кратки – това лято). Древността и последователността на многобройните археологически пластове доказват културната приемственост и това, че най-старата цивилизация оплодила всички други познати в стария свят се намира на територията населявана от нашите предци. По цяла България съществуват разновидни светилища, подобно на различните части от орфическото огледало някога счупено и разпиляно, за да скрие от недостойните Пътя на посветените. Днес ние събираме фрагментите в едно цяло, като стъпки от нашето тайнствено пътешествие към преоткриване съкровищата от сакралния свят на предците ни. Възстановявайки тяхното предназначение и употреба, ние задвижваме „технологиите” и „машините” на Древното познание. Като съвременни Аргонавти потегляме по Пътя на посветените в едно мистично приключение маркирано и трасирано от първородните по свещените места на Древна Тракия. Ела и стани аргонавт – част от задругата на Аргонавтите.

Аргонавтика
Пътувания до древни тракийски светилища
Възстановки на древните тракийски обреди
Клуб Аргонавика
Утробата - пътувания до древни тракийски светилища