Премиера на филма „Тракийска Мистерийна Драма” в Стара Загора

Тракийска Мистерийна Драма банер

На 01.11.2006г. от 18.00 часа в зала 1 на комплекс „Верея“ в Стара Загора за първи път бе представен филма „Тракийска мистерийна драма“, изработен по документални кадри, заснети на живо от фестивали на тракийската култура в България. Филмът е реализиран и продуциран от Академия Орфика.

Събитието бе организирано с любезното съдействие на Галерия за изящни и приложни изкуства „Алба-Авитохол“, Търговско-промишлена палата – Стара Загора и „Национална бизнес поща“.

Седмица преди премиерата, събитието бе анонсирано от местната преса и Националната телевизия в Стара Загора. Директорът на Академия Орфика – г-н Цветан Гайдарски даде изчерпателно интервю за телевизия „Тракия” относно предстоящата премиера. Частната кабелна телевизия „Стойчев” засне събитието в деня на самата премиера, а дни по-късно го отрази и излъчи интервю с г-н Гайдарски.

Филмът се радваше на голям интерес и необичайна посещаемост, която изненада дори и самите домакини на събитието. Присъстваха множество представители на културния и обществен елит, особено на журналистическите среди в Стара Загора, както и много съмишленици, които се чувстват особено съпричастни към събитията, свързани с тракийската култура.

Оставете коментар

Имейл адресът Ви няма да бъде публикуван.